з нашою фундаментальною інженерною освітою ти будеш справжнім фахівцем у будь-якій сучасній галузі!

Інновації у науці та виробництві – досвід кафедри прикладної механіки у популяризації, поширенні, проведенні

Кожне місто і регіон завжди зацікавлені у розширенні наукомістких виробництв, у стабільних темпах розвитку науково-технічного потенціалу, створенні робочих місць, формуванні виробничої і соціальної інфраструктури, підтримці активної підприємницької діяльності і постійного стимулювання розвитку науки та техніки. Це може бути забезпечено тісною співпрацею навчально-науково закладів із виробничими, промисловими, підприємницькими структурами.

Ефективними організаційними формами співробітництва промислових підприємств з вищими навчальними закладами є проведення спільних науково-інноваційних заходів, технічних конференцій, якісних та продуктивних діалогів.

Саме тому з 11 по 14 червня 2019 року два потужні українські технічні навчальні заклади – Сумський державний університет та Луцький національний технічний університет організувала у серці мальовничої Волині місті Луцьку 2-у Міжнародну конференцію Design, Simulation, Manufacturing: The Innovation Exchange (DSMIE-2019) з метою популяризації та поширення науково-технічних основ виробництва, вивчення та вдосконалення промисловості та з метою обміну досвідом між науковцями, виробничниками, промисловцями і бізнесом Волині, України, світу.

Кафедра прикладної механіки Луцького НТУ брала безпосередню участь у даному потужному науковому святі як учасники та основні помічники в організації.

Захід відбувся під патронатом професора, ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука та професора, ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва, а також декана факультету технічних систем і енергоефективних технологій СумДУ Олександра Гусака та декана технологічного факультету Луцького НТУ Олега Заболотного. Засновник конференції та її духовний наставник – доцент кафедри технології машинобудування, верстатів та інструментів Віталій Іванов (СумДУ).

У науковій конференції взяли участь науковці та виробничники з близько 20 країн світу. DSMIE-2019 об’єднало дослідників з наукових установ, провідних промислових компаній та державних лабораторій, розташованих у всьому світі. Офіційною мова конференції стала англійська, оскільки на заході були присутні вчені із США, Німеччини, Словаччини, Чехії, Хорватії, Грузії, Бельгії, Португалії, Туреччини, Іраку, Китаю та ін.

DSMIE-2019 зосередилася на широкому спектрі дослідницьких завдань у галузі виробничої інженерії, машинобудування та хімічної інженерії, що адресовано реальним і майбутнім тенденціям реалізації проектних підходів, технологіям моделювання, автоматизованим системам, розробці програмного забезпечення, стратегії Industry 4.0. для вирішення сучасних інженерних завдань.

На секційних засіданнях учасники заходу DSMIE-2019 активно долучалися до обговорення важливих тем, адже сучасна наука потребує новизни, а теми доповідей науковців є беззаперечним кроком вперед у розвитку проектування, моделювання та виробництва. Основним же критерієм став той факт, що усі напрацювання можна і варто впроваджувати у життя.

Ще більше об’єднало усіх учасників наукового заходу дружня зустріч у рекреаційному комплексі «РЕСТПАРК», де у легкій та невимушеній атмосфері організатори та гості провели час.

І родзинкою, завершальним етапом DSMIE-2019 стало відвідування гостями музею історії сільського господарства у смт. Рокині, де були зроблені відповідні висновки, затверджено рекомендації, намічено перспективи та сформровано побажання для подальшої організації наступного такого заходу – DSMIE-2020!

Основним організатором Віталієм Івановим було високо оцінено якість проведення нашого спільного наукового заходу, результатом якого було нагородження технологічного факультету Луцького НТУ в особі декана Олега Заболотного пам’ятною відповідною ознакою та подякою.

 

Опубліковано Oleksandr Povstyanoy Пʼятниця, 14 червня 2019 р.

Дякую усім членам кафедри прикладної механіки за знайдений час, бажання та можливість в організації цікавого, корисного та перспективного наукового дійства – DSMIE-2019!

 

Олександр Повстяной,

team member DSMIE-2019

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *