з нашою фундаментальною інженерною освітою ти будеш справжнім фахівцем у будь-якій сучасній галузі!

Практична підготовка здобувачів кафедри прикладної механіки та мехатроніки на виробничому підприємстві          ТЗОВ «ТД «НІКА-АВТО»

29 березня 2024 року для здобувачів спеціальності 131 Прикладна механіка (ОП «Прикладна механіка» і ОП «Металообробне обладнання та роботизовані виробничі системи» 1-го бакалаврського рівня) були проведені лабораторні і практичні роботи на виробничому підприємстві ТЗОВ «ТД «НІКА-АВТО». Підприємство спеціалізується на механічній обробці металу, плазмовій та лазерній обробці, виготовленні металоконструкцій тощо (https://nika-auto.com/).

Для здобувачів 3 курсу ОП «Металообробне обладнання та роботизовані виробничі системи» (група ІМ (МОРВС)-32) була проведена практична робота з освітнього компоненту «Обслуговування і експлуатація верстатів і роботів» на тему: «Застосування засобів активного контролю та керування верстатними комплексами в процесі їх експлуатації». Як зазначив директор підприємства Роман Матвіюк, забезпечення можливості контролю протікання технологічного процесу дозволяє створювати системи безперервного керування даним процесом, причому не тільки за поточними значеннями робочих параметрів, а і за їх початковими величинами, швидкістю та характером зміни і т.п.

Таким чином, сучасний верстат все більше перетворюється в складну оброблювальну систему, що включає пристрої для здійснення процесів різання, а також для керування даними процесами залежно від впливу сторонніх факторів. Найбільш повно вказана тенденція відображається в оброблювальних автоматах та верстатах з ЧПУ.

Для здобувачів 3 курсу ОП «Прикладна механіка» (група ІМ-31) була проведена лабораторна робота з освітнього компоненту «Процеси та обладнання для обробки матеріалів» на тему: «Обробка поверхонь на свердлильних та фрезерних верстатах». Мета роботи: вивчення типових способів обробки поверхонь; ріжучий інструмент та обладнання при свердлінні та фрезеруванні; набуття практичних навиків з обробки заготовок на відповідних верстатах.

Висловлюємо щиру подяку керівнику підприємства ТЗОВ «ТД «НІКА-АВТО» Роману Матвіюку та начальнику цеху Сергію Корсюку за змістовно та професійно проведені заняття у реальних виробничих умовах!

Кафедра прикладної механіки та мехатроніки ЛНТУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *