з нашою фундаментальною інженерною освітою ти будеш справжнім фахівцем у будь-якій сучасній галузі!

«Теоретичні і експериментальні дослідження в сучасних технологіях матеріалознавства та машинобудування». Вже 7!

Вже всьоме, у 2019 році з 20 по 23 травня кафедра прикладної механіки  Луцького НТУ провела у мальовничому куточку Волині – на території Національного парку “Шацькі озера” на березі озера «Світязь» VII Міжнародну науково-практичну конференцію «Теоретичні і експериментальні дослідження в сучасних технологіях матеріалознавства та машинобудування».

Основна мета конференції – зосередження уваги на проблемах матеріалознавства, розв’язок яких пов’язаний із викликами сьогодення.

Ідейний наставник та головний організатор даної конференції професор Віктор Рудь виступив з вступним словом та оголошенням регламенту і роботи наукового засідання.

Потому своє вітальне слово та основні наукові здобутки нашого ЗВО представив проректор Луцького НТУ доцент Сергій Шимчук.

Надзвичайно цікавою була доповідь член-кореспондента НАН України Михайла Штерна. У своєму змістовному інформаційному повідомленні він розповів про історію створення, становлення даної конференції, про ідею виникнення та актуальності проведення даного заходу, про головних організаторів та модераторів потужного наукового заходу – Валерія Скорохода та Віктора Божидарніка.

В ході роботи конференції особливу увагу було приділено технологіям виготовлення та дослідженню експлуатаційних властивостей виробів з використанням композиційних, керамічних, полімерних та гранулометричних матеріалів. Значну увагу було приділено використанню комп’ютерних технологій при моделюванні та дослідженні структурних і експлуатаційних характеристик матеріалів сучасного машинобудування.

Так, цьогоріч приїжджих учасників була меншою як зазвичай, але заочну участь підтвердили достатньа велика кількість науковців, про що свідчить наявність публікацій у фаховому виданні «Наукові нотатки». Політико-економічна ситуація в країні робить своє «діло». На жаль….

Все це буде, безумовно, враховано для подальшого проведення вже наступної конференції «Теоретичні і експериментальні дослідження в сучасних технологіях матеріалознавства та машинобудування» та зроблено відповідні висновки.

Вцілому конференція пройшла на високому організаційному, інтелектуальному, науково-технічному та душевному рівні зі застосуванням приятельсько-дружніх відносин!

P.S. Дякую усім причетним та відповідальним людям за організацію, підтримку та проведення нашої вже/ще VII науково-технічної конференції!!! Ми це робили, робимо та будемо робити!!!

 

ОЛЕКСАНДР ПОВСТЯНОЙ,

вчений секретар конференції

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *