з нашою фундаментальною інженерною освітою ти будеш справжнім фахівцем у будь-якій сучасній галузі!

4-8 лютого 2019 року на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу проходила VIII  Міжнародна науково-технічна конференція «Прогресивні технології у машинобудуванні» – PMTE 2019.

Кафедра прикладної механіки Луцького НТУ взяла безпосередню участь у даній конференції, а саме доценти Олександр Повстяной, Роман Полінкевич, старші викладачі Віктор Сичук, Тарас Четвержук з доповіддю.

Тематика конференції була різноплановою та надзвичайно цікавою:

  1. Актуальні питання, тенденції розвитку, економічні та організаційні аспекти механічної інженерії, інженерної освіти і наукових досліджень.
  2. Прогресивні технології машинобудівних виробництв, розробки, виготовлення та дослідження машинобудівної продукції.
  3. Прогресивні технологічні процеси обробки різанням, методи формоутворення і поверхневого зміцнення.
  4. Металорізальні верстати, технологічне оснащення та інструменти.
  5. Інформаційні технології, комп’ютерне проектування та моделювання технологічних процесів, CAD/CAM/CAE та CALS-технології у машинобудуванні.
  6. Інженерія поверхні.
  7. Інженерія мехатронних систем.

Сьогодні ІФНТУНГ став науковим осередком, в якому провідні фахівці обговорювали на міжнародному рівні актуальні питання розвитку технологій, прогресивних методів обробки і технологічного обладнання в машинобудуванні. Ця проблематика об’єднала велику кількість науковців – понад 90 вітчизняних вчених з різних куточків України та близько 20 – з інших держав (Польщі, Румунії, Боснії і Герцоговини, Німеччини, Італії, Іспанії). У роботі конференції також взяли участь фахівці академічних, науково-дослідних, проектних інститутів, машинобудівних підприємств та ін.

Відкриваючи конференцію, завідувач кафедри комп’ютеризованого машинобудування проф. Панчук В. Г. привітав учасників конференції та підкреслив важливість заходу в контексті енергетичної безпеки нашої держави.

Після пленарного засідання конференція продовжила роботу в секціях у м. Яремче.

Наукових захід пройшов на високому організаційному рівні, для іноземних учасників був забезпечений синхронних переклад доповідей, який здійснювали студенти кафедри філології та перекладу.

                             

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *