з нашою фундаментальною інженерною освітою ти будеш справжнім фахівцем у будь-якій сучасній галузі!

Участь у Міжнародному круглому столі щодо проблем авіабудівної освіти в Україні

Створення інноваційних, орієнтованих на роботодавця, сертифікованих освітніх програм, які готуватимуть креативних та компетентних випускників-інженерів за спеціальністю «Прикладна механіка» є перспективним напрямком розвитку інженерної освіти в Україні.

Саме тому, з метою отримати певний досвід у розробці нових курсів, навчальних дисциплін з галузі знань «Механічна інженерія» професор кафедри прикладної механіки та мехатроніки ЛНТУ Олександр Повстяной 14 лютого 2024 року відвідав цікавий міжнародний захід – круглий стіл «Проблеми авіабудівної освіти в Україні» в межах проекту «Реновація освіти в галузі літакобудування» (uCAREER) за підтримки Посольства США в Україні. Даний науковий захід проводився кафедрою технології машинобудування навчально-наукового механіко-машинобудівного інституту НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

 

Метою круглого столу було залучення роботодавців, представників профільних ЗВО та міжнародних партнерів до обговорення проблем, викликів та напрямків розвитку вищої технічної освіти, зокрема за напрямом виготовлення виробів з різноманітних матеріалів, використання роботизованих механічних та мехатронних систем.

З вітальними словами до учасників виступили ректор НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» академік Михайло Згуровський, Dr. David W. Hahn (The University of Arizona, USA), Олександра Мартиненко, директор Благодійна організація «Благодійний фонд імені Святого Володимира».

Цікавими та інформативними були доповіді про розробку та використання різноманітних композиційних матеріалів в авіабудуванні рrofessor Department of Aerospace and Mechanical Engineering Dr. Olesya Zhupanska (The University of Arizona, USA), Олександра Літота, інженера 1 категорії проектно-експериментального виробничого комплексу нових неметалевих матеріалів і перспективних технологій (Державне підприємство «Конструкторське бюро „Південне“ імені М. К. Янгеля»), Associate Professor of Department of Mechanical and Aerospace Engineering Dr. Oleksandr G. Kravchenko, (Old Dominion University, USA).

Про еволюцію освітніх програм ХНТУ з Прикладної механіки у напрямі сучасних матеріалів розповів професор Дмитро Дмитрієв, в.о. завідувача кафедри автоматизації, робототехніки та мехатроніки (Херсонський національний технічний університет).

Результатом заходу в довготривалій перспективі стане успішне застосування випускниками українських ЗВО набутих знань та навичок під час вивчення навчальних дисциплін у ході практичної інженерної діяльності на підприємствах промисловості України.

 

Олександр Повстяной,

професор кафедри прикладної механіки та мехатроніки ЛНТУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *