з нашою фундаментальною інженерною освітою ти будеш справжнім фахівцем у будь-якій сучасній галузі!

З 12 червня 2016 року розпочалися захисти кваліфікаційних робіт за ступенем вищої освіти “бакалавр”.
Як завжди студенти демонструють свої знання у викладках результатів. Цьогоріч студенти групи ІМ-41 (МРВ) Бігун Богдан та Гордій Тарас під мудрим та технічно-підкованим керівництвом к.т.н., доцента Сичука Віктора Анатолійовича представили дві унікальні мехатронні системи, які розробили власними силами та руками. Мова про систему автоматизованого пошуку положення заготовки в просторі на фрезерному верстаті з ЧПУ та автоматизованої фрезерної головки для токарного верстата 16А20Ф3. Окрім розрахунків та теоретичного підгрунтя, члени атестаційної комісії кафедри мали змогу наочно побачити в роботі дані автоматизовані комплекси.

Система автоматизованого пошуку положення заготовки в просторі на фрезерно

Сутність роботи полягає в розробці системи, яка визначає положення заготовки, закріпленої на фрезерному верстаті з ЧПУ. Запропонована розробка Бігуна Богдана визначає можливу неточність закріплення і при її виявленні підналагоджує систему координат верстата уже під закріплену заготовку. Такий стан речей унеможливлює брак та неточну обробку деталі. Одним словом, тепер оператору практично неважливо як «рівно» він буде встановлювати деталь на столі верстата.

Впроваджуючи такий додатковий вузол верстата, як автоматизована фрезерна головка на токарний верстат з ЧПУ, зробить його мультифункціональним. Після такої модернізації на верстаті можна здійснювати не лише токарні операції, а вже й фрезерні. Тобто на такому обладнанні можна вже виготовляти деталі дуже складної форми. В представленій бакалаврській роботі студент Гордій Тарас спроектував та виготовив вище описану фрезерну головку, яка успішно працює. Варто відмітити, що даний вузол є автономним, а це значить, що його можна встановити практично на будь-яке металообробне технологічне обладнання.

Автоматизована фрезерна головка для токарного верстата 16А20Ф3

Атестаційна комісія високо оцінила роботу наших випускників і кількісно балами, і схвальними відгуками, і побажанням подальших успіхів!

Олександр Повстяной

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *