з нашою фундаментальною інженерною освітою ти будеш справжнім фахівцем у будь-якій сучасній галузі!

2 червня 2020 року на базі кафедри прикладної механіки Луцького НТУ розпочалася VI МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ТЕХНІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ПРОБЛЕМ ВИЩОЇ ОСВІТИ І НАУКИ ТК-2020 «ПРОГРЕСИВНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЧНИХ КОМПЛЕКСІВ» в режимі онлайн за допомогою системи MEET GOOGLE..

Слід зауважити, що основоположником даної конференції був д.т.н., професор Пальчевський Б.О. ще у далекому 2010 році. Головною відмінністю цієї конференції від попередніх (окрім дистанційного проведення) було залучення в якості учасників закордонних представників науково-навчальних закладів Польщі (Білостоцький технологічний університет), Португалії (Політехнічний інститут Браганси), Словакії (Словацький університет технологій), Білорусії (Вітебський державний технічний університет), Грузії (Грузинський технічний університет), Молдови (технічний університет Молдови) та ряду провідних ЗВО України. Слід зауважити, що в участі даного наукового заходу взяли 69 учасників.
Родзинкою та фішкою онлайн наукової зустрічі було те, що більшість доповідей було на англійській мові. Це свідчить про певний професійний надрівень як конференції, так і доповідачів.
Модератором та обличчям конференції стала фахівець кафедри к.т.н., доцент Герасимчук Г.А.

Розпочав роботу потужного наукового дійства голова міжнародної конференції, ректор Луцького НТУ д.т.н., професор Савчук П.П., який побажав плідної та конструктивної роботи усім учасникам конференції, цікавих та об’єктивних дискусій.

Потому слово взяв представник далекого зарубіжжя та близьких стосунків з Луцьким НТУ Luís Frölén Ribeiro, Doctor, Msc. Mech. Engineering, Professor з доповіддю «VOID FRACTION UNCERTAINTIES IN BUBBLE FLOW» (PORTUGAL). Актуальність доповіді підкреслила велика кількість питань до доповідача від українських партнерів щодо співпраці та спільних наукових рішень.

Наступним доповідачем став керівник дидактики ДП «ФЕСТО», Є.С. Риженко, з цікавою та навчальною доповіддю «МОДУЛЬНІ СТАНЦІЇ MPS ВІД FESTO ТА ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ». Доповідь викликала значний інтерес серед слухачів, так як суть виступу була адресована для ЗВО, новітніх процесів навчання та використання сучасних технологічних комплексів.

Також з вступним словом та з основними тезами щодо проведення конференції виступив проректор Луцького НТУ, к.т.н., доцент Шимчук С.П. Також він представив свою доповідь «РЕЖИМ КОНТАКТНОЇ ГІДРОДИНАМІКИ В СУЧАСНИХ ТРИБОСИСТЕМАХ КОВЗАННЯ» та розкрив суть, дав оцінку сучасним методам визначення тертя у різних системах.

Наступними черговими закордонними доповідачами стали M.A. Dagmar Cagáňová, PhD, associate professor та Peter GOGOLA (SLOVAKIA) «MTF STU BEST PRACTICES WITHIN H2020 INTERNATIONAL PROJECT RESEARCH WITH FOCUS ON INNOVATION».

Братня і дружня Білорусь була представлена Вітебським державним технологічним університетом, а саме з вступним і привітальним словом виступила Е.В. Ванкевич, д.е.н., професор, проректор з наукової роботи, яка побажала конструктивного діалогу та спільних ефективних рішень при отриманні результатів дослідження технологічних комплексів. А.С. Дягілев, к.т.н., доцент, виступив з доповіддю «ИНФОРМАЦИОННАЯ СИСТЕМА КОНТРОЛЯ КАЧЕСТВА ТЕКСТИЛЬНОГО ПРЕДПРИЯТИЯ» та проінформував про особливості застосування та використання лляних виробів, контроль їх якості в автоматизованому режимі.

Zbigniew Kulesza, PhD, associate professor, з Білостоцького технологічного університету виступив з надзвичайно цікавою доповіддю «POLAND. AN OBSERVATION SYSTEM FOR AUTONOMOUS SEA VESSELS». Креативність та інтерес проявився у ряду питань до доповідача від учасників.

Зацікавленість до конференції та бажання взяти участь підтвердив представник Одеської національної академії харчових технологій В.Б. Єгоров, к.т.н., доцент, який перебуваючи в прямому сенсі «в дорозі», виступив з цікавою доповіддю «ПАРАМЕТРИЧНА ОПТИМИЗАЦІЯ СИСТЕМ АВТОМАТИЧНОГО УПРАВЛІННЯ: НОВІ КРИТЕРІЇ ОПТИМАЛЬНОСТІ».

Сусідня Молдова була представлена Молдавським технічним університетом A. Botez, doctor of technical science, associate professor з доповіддю «AUTOMATED FLEXIBLE SYSTEM FOR VALVE ASSEMBLY» та T. Cesko «POSSIBILITIES FOR VALORIZATION OF GRAPE MARC IN THE FOOD INDUSTRY» на актуальні питання гнучкого виробництва та основних питань переробки винних матеріалів у харчовій промисловості.

Комплексність свого дослідження та науковість показали представники Національного технічного університету України «КПІ ім. Ігоря Сікорського». О. П. Колосова, к.т.н., доцент, В. В. Ванін, д.т.н., професор, заслужений працівник народної освіти України, О. Є. Колосов, д.т.н., с.н.с., професор, заслужений винахідник України, О. В. Гондлях, д.т.н., професор, В. І. Сівецький, к.т.н., професор, виступили з узагальнюючою доповіддю «УЛЬТРАЗВУКОВА ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ ПРОСОЧЕННЯ І ДОЗОВАНОГО НАНЕСЕННЯ ПРИ ВИГОТОВЛЕННІ ПРЕПРЕГІВ ПОКРАЩЕНОЇ ЯКОСТІ НА ПРОСОЧУВАЛЬНО-СУШИЛЬНОМУ ОБЛАДНАННІ»

Продовжив виступи та і завершив перший науковий день М. П. Ярошевич, д.т.н., професор, з доповіддю «КРУТИЛЬНІ КОЛИВАННЯ ПРИВОДА ВІБРОМАШИНИ З ДЕБАЛАНСНИМИ ЗБУДНИКАМИ КОЛИВАНЬ».

Другий науковий день, 3 червня 2020 року, проходив у форматі “КРУГЛОГО СТОЛУ”, який розпочав декан технологічного факультету Луцького НТУ к.т.н., доцент Заболотний О.В. Олег Васильович побажав учасникам наукового заходу подальших успіхів та продуктивної роботи, а також подякував за цікаві виступи першого дня усім доповідачам.

Даний формат зустрічі передбачав слухання доповідей “своїх” учасників. Зокрема, з цікавими та креативними доповідями виступили: завідувач кафедри електроніки та телекомунікацій к.т.н., доцент Заблоцький В.Ю.; к.т.н., доцент кафедри прикладної механіки Сичук В.А., к.т.н, доцент кафедри прикладної механіки Придальний Б.І.

Приємною несподіванкою стали цікаві виступи наших науковців, представників кафедри матеріалознавста – к.т.н, доцента Гусачука Д.А. та к.т.н., доцента Дмитріюка М.В., які розповіли про нові тенденції у виробництві та застосуванні чавунів.

 

По закінченню усіх виступів, обговорень наукових питань, жвавих дискусій із узагальнюючим, завершальним словом виступив голова міжнародної конференції, ректор Луцького НТУ д.т.н., професор Савчук П.П., який відмітив важливість та актуальність проведення таких наукових заходів у світлі сучасного розвитку науки. Також ректором було відмічено щодо якості проведення заходу та перспективності подальших наукових діалогів про технологічні комплекси, їх розвиток вже у форматі очних зустрічей на берегах мальовничого озера Світязь.

Зі слова вдячності та бажанні проведення наступної конференції виступив завідувач кафедри прикладної механіки к.т.н., доцент Сомов Д.О. Він наголосив на важливості такого роду наукових зустрічей та можливості заключення відповідних договорів про співпрацю з суміжними ЗВО, а також зазначив, що усі доповіді науковців будуть представлені у збірнику наукових праць, а учасники відзначені відповідними сертифікатами та подяками від ректора Луцького НТУ.

Свою високу оцінку та певні зауваження щодо проведення конференції надав д.т.н., професор Рудь В.Д. Він зазначив, що доповіді були цікавими та актуальними, а обговорення і дискусії носили змістовний, актуальний характер.

За оцінками та відгуками усіх учасників VI  МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ З ПРОБЛЕМ ВИЩОЇ ОСВІТИ І НАУКИ ТК-2020 «ПРОГРЕСИВНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЧНИХ КОМПЛЕКСІВ» вцілому даний науковий захід був проведений організаторами на високому науково-технічному, вдалому організаційному та гостинно-привабливому рівні, а команда основних організаторів – кафедра прикладної механіки – за висновками діючих доповідачів-слухачів заслужила схвальних відгуків.

 

ЛАСКАВО ПРОСИМО НА ЧЕРГОВУ, ВЖЕ VII, ТАКУ Ж ЦІКАВУ КОНФЕРЕНЦІЮ ЗГОДОМ!!!

 

P.S. Душевність та незабутня атмосфера IV  МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ТК-2016 «ПРОГРЕСИВНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЧНИХ КОМПЛЕКСІВ» (травень 2016 року)

ТК-2016 на мальовничих берегах озера Світязь у теплій та смачній атмосфері)))

 

Внутрішній кореспондент міжнародної конференції

Олександр Повстяной