з нашою фундаментальною інженерною освітою ти будеш справжнім фахівцем у будь-якій сучасній галузі!

З метою підвищення рівня підготовки спеціалістів кафедри прикладної механіки була проведена навчальна екскурсія на підприємстві ПАТ «ВГП» для студентів стаціонарної форми навчання груп ІМ-31 та ІМс-11.

ПАТ «ВГП» (ТМ «Ruta») – український виробник паперової продукції санітарно-гігієнічного призначення (серветки, паперові рушники, косметичні серветки, носові хустинки, туалетний папір), яка виготовляється під власними торговими марками, такими як «Ruta», «Ruta Selecta», «Феско», «Servetta», «Полотенечко» та «Носовичок».

Уся продукція на підприємстві виготовляється виключно із натуральної екологічно-чистої первинної целюлози на високотехнологічному обладнанні й у відповідності до загальноприйнятих світових стандартів. Сьогодні продукція ПАТ «ВГП» займає близько 15% ринку санітарно-гігієнічної продукції в Україні та успішно експортується в Росію, Білорусь, Молдову, Казахстан, Угорщину, Латвію, Литву, Естонію та Киргизстан.

Ляшук Олександр Минович – директор виробництва та Шкамарда Віталій Ярославович – начальник дільниці розповіли про дане підприємство та показали процес виробництва, а також досить детально проконсультували щодо можливості подальшого працевлаштування студентів та співпраці із кафедрою прикладної механіки.

Лаб. Іванна Каліновська, інж. Віктор Єрьомін, доц. Людмила Самчук,

Віталій Шкамарда– начальник дільниці

Модернізація виробництва відбулась у партнерстві зі світовим лідером у сфері машинобудування для паперової промисловості – італійською компанією Gambini, що дозволила автоматизувати технологічні процеси.

Продукція підприємства виробляється на новому (встановленому лише 4 роки тому) сучасному італійському (ОМЕТ) та німецькому (WINKLER)  обладнанні без жодних шкідливих викидів у суворій відповідності з дотриманням гігієнічних  та міжнародних стандартів.

Особливість нової технології полягає у тому, що лінія дозволяє за достатньо короткий проміжок часу переходити із виготовлення одного продукту на інший, економлячи при цьому до 50% виробничого часу, а самі працівники заохочуються преміюванням для досягнення такого максимально короткого переходу, який дає можливість виробляти 40-45 різних товарів у місяць.

ПАТ «ВГП» не лише виробляє власну продукцію, а й працює з продуктами Private Label багатьох українських і зарубіжних корпоративних клієнтів.

На підприємстві сформувався молодий колектив (в тому числі із студентів та випускників кафедри ПМ), професіонали своєї справи, які  проходили навчання на виробництві та орієнтуються в усіх ланках роботи, чим і пишається керівництво.

Студенти спостерігали за процесом виробництва (порізка, пакування, здійснення контролю якості оптичним 3D датчиком і виконання завершального етапу маніпулятором)  та роботою персоналу підприємства, поцікавилися фінансовими та організаційними моментами, а також побачили як теоретичні знання, які вони здобувають в університеті, можна втілити на практиці у виробництві.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву ПАТ «ВГП» за можливість відвідати підприємство та  підписання договору про співпрацю із кафедрою прикладної механіки, високий професіоналізм  та щире відношення в проведенні цікавої та змістовної екскурсії, бажаємо росту у професійній діяльності та надійних партнерів.

Іванна Каліновська,

лаборант кафедри прикладної механіки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *